Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik niet echt een trendvolger ben.

Ik geloof eerder in je kleden waar je je goed in voelt en blij van wordt dan slaafs trends volgen. Dat betekent niet dat ik ze niet in de gaten houdt, het blijft tenslotte mijn beroep. En klanten vinden trends wel leuk, maar zoeken vaak nog naar een manier hoe je dit in je dagelijks leven kan toepassen zonder er als een compleet modepopje uit te zien.

En dat, dat vind ik nou juist wel leuk aan trends.

De key is namelijk om eruit te halen waar je wel blij van wordt en vooral, wat helemaal past bij je persoonlijkheid.
Welke onderdelen van de trends spreken je wel aan?

Als je daar begint ben je meteen op het goede pad. Dan zijn trends namelijk geweldig en draag jij de mode, in plaats van dat de mode jou draagt of je zelfs de weg dicteert.

En soms komt er een trend voorbij waar ik helemaal happy van wordt. Zoals nu fluweel helemaal je van het is!
Terug van weggeweest, in de 90’s was het helemaal hot al kan fluweel of velours ook snel oubollig aandoen.

Ik ben helemaal weg van deze velvet trend. Het voegt zoveel body, warmte en vrouwelijkheid aan je outfit toe als je het op een manier doet die echt bij je past. En het kan ontzettend chique zijn, I love it!

Jaren geleden liep Kim K in een prachtige fluwelen groene wikkeljurk. Ik dacht dat ik gek werd zo mooi was die!!

 foto via Pinterest

Na flink wat research (lees google helemaal uitspitten tot en met de gossip blogs aan toe) kwam ik erachter welke designer het was en vooral, dat je die heel betaalbaar zelf kon aanschaffen. Ik ontdekte een site die werkelijk een parel is als je van design kleding houdt maar liever niet je bankrekening opblaast.

Deze site heeft vaak tijdelijke aanbiedingen van waanzinnige merken, noem het een soort outlet maar dan net een tikkeltje exclusiever. De site heet Amuze.com.

En daar was ie, de fluwelen wrap dress. Bleek van Gucci te zijn, niet meer in het groen verkrijgbaar maar nog wel in het blauw en te koop bij Amuze voor een flink lager bedrag.

Tot op de dag van vandaag nog steeds jammer dat mijn maat niet meer op voorraad was en toentertijd had ik nog niet de tegenwoordigheid van geest om die dan te laten innemen dus helaas, niet meer besteld.

Gelukkig heb ik nu de beschikking over een top coupeuse die de meest rare en moeilijke dingen nog kan vermaken, waardoor ik met een gerust hart voortaan ook grotere maten kan shoppen. (en het leuke is dat mijn klanten ook altijd bij haar terecht kunnen)

Laatst liep ik door de stad om de nieuwe herfst en wintercollecties te bekijken voor een Personal Shopping die ik binnenkort met een klant heb en wat denk je??

Loop ik ineens tegen een beauty van een fluwelen jurk aan!! Prachtige kleur, zat perfect en er zaten mooie details aan.

Momenteel hangen de winkels vol met de velvet trends. Echt iets om eens uit te proberen als je nog niks in het fluweel hebt.

Probeer eens een mooie blazer, of van die mooie en leuke velvet laarsjes zijn ook geweldig. Of een velvet rok, de mogelijkheden zijn eindeloos. Op de foto heb ik blauwe over-the-knee laarzen aan, ook in het fluweel. Je vindt ze in alle soorten en maten, zowel enkellaarsjes als hoge laarzen.

Ik ben benieuwd, is deze trend ook iets voor jou? En zo ja, waar zou jij voor gaan?