Sinds ik in Antwerpen woon volg ik Prinsjesdag niet meer op de voet, behalve dat ik altijd wel nieuwsgierig ben naar de outfit van koningin Maxima. Beroepsdeformatie ?

Wat ze tijdens Prinsjesdag ook aandoet, de prachtige Royal Blue japon die ze tijdens de inhuldiging van haar man aanhad zal niemand vergeten.

Hoewel we (helaas;-), geen Maxima zijn of haar budget hebben heb jij ongetwijfeld een blauw jurkje of blauwe top in je kast.

Blauw is een kleur die iedereen wel in z’n kast heeft hangen. Misschien heb je een jurk in Royal Blue of is navy/ donkerblauw echt jouw lievelings kleur.

De vraag die mij regelmatig gesteld wordt is, hoe combineer je blauw op een leuke en originele manier?

In dit blog lees je tips welke tinten het mooist combineren met “Royal Blue” en andere tinten blauw met verrassende kleuren.

 

Kobalt blauw

Een van mijn favoriete manieren om kobalt blauw te combineren is met goud of met nude accenten. Het staat chiq en aangekleed. Dit kan door middel van een mooie ketting of oorbellen.

Ook een smalle gouden of nude kleur riem geeft vaak een mooie look en accentueert je taille.

kobalt-en-goud  
Foto credit www.royalglitter.com

 

Navy/ Donker blauw

Deze kleur is de meest stijlvolle en tijdloze kleur die er bestaat. Donkerblauw staat werkelijk iedereen. Een altijd prachtige combinatie is navy met fuchsia. Ook wel magenta genoemd. Het geeft een frisse uitstraling aan je jurk en combineert altijd mooier dan zwart-rood.
Rood op donkerblauw geeft ook een mooie aangeklede look voor de herfst.
En persoonlijk vind ik koraal een pracht combinatie met deze kleur.

Verruil het saaie zwart en kijk ook eens naar donkerblauw.

Overigens gaan alle ‘metaal’ kleuren erg goed bij donkerblauw. Zowel goud, zilver als brons kleurige accessoires gaan altijd prima bij donkerblauw.

maxima-fuchsia-blauw  blauw-met-rood
Foto credit Albert Nieboer/ Corbis & www.dresshead.com

 

Lichtblauw

Lichtblauw is een kleur die je prachtig kunt oplichten met pastelroze en met zalm tinten. Uiteraard werken beige of camel ook erg goed zoals je op de foto ziet.

Tip: Bij twijfel of een accentkleur goed gaat bij een blauwe tint kan ik je een regel aanraden:
Tinten uit dezelfde kleurfamilie, bijv lichtblauwe accessoires op een donkerblauwe jurk werken altijd. Dit geldt overigens voor alle kleuren, ook wel ton-sur-ton genoemd.

maxima-lichtblauw  lichtblauw-en-pastel
Foto credit Vogue magazine

 

Hieronder vind je nog enkele suggesties:

Navy & Geel

geel-en-blauw

Navy & Koraal

koraal-en-navy

Navy & Brons

 

Tip: Zin gekregen om zelf eens te experimenteren met kleur en verschillende stijlen?

Kijk dan eens op deze leuke site www.polyvore.com.

Je kunt hier verschillende outfits samenstellen en kleuren bij elkaar testen. Een leuke manier om inspiratie op te doen. Ik gebruik deze site zelf ook regelmatig voor inspiratie.

Met welke kleuren combineer jij blauw het liefste?

Laat het me weten in de reacties hieronder.

Wil je meer weten over hoe je op een eenvoudige manier kleuren en kleding met elkaar combineert? Ik heb hiervoor een gratis Videocursus ontwikkeld Combineren kun je Leren, vraag ‘m hier aan