“Veel te druk”

“Veel te overweldigend”

“Ik vind er nooit iets”

“Ik weet niet waar ik moet beginnen”

Zomaar een paar uitspraken als het gaat over shoppen bij de Zara.

Wellicht herken je je hierin en vind je het shoppen bij de Zara echt niks voor jou, om welke reden dan ook.

Of je vind het gewoonweg niet leuk om er te shoppen.

 

Het kan anders

Zara

Als je je herkent in een van deze uitspraken, heb ik een aantal tips voor je. Want shoppen bij de Zara is zo heerlijk als je eenmaal weet waar je naar op zoek bent en hoe je moet kijken.

Toen de Zara in Nederland werd geïntroduceerd (waar ik toen nog woonde) was ik meteen getriggerd, daar moest ik toch echt een kijkje nemen.

Sindsdien ben ik om. Deze winkel is echt een van mijn favoriete hotspots, ik vind er altijd wat.

Daarom heb ik dit blog voor je geschreven. Zodat het shoppen bij de Zara net zo’n leuke ervaring voor jou wordt als dat het altijd voor mij is.

NB: Ik word (helaas) niet gesponsord door Zara ?

(Deze tips zijn gebaseerd op de Antwerpse vestiging op de Meir. Het kan zijn dat de Zara in jouw stad kleiner is of bepaalde collecties niet voeren ivm demografie)

 

Tip 1 (Her)ken je stijl

Wanneer je de Zara binnengaat kan het redelijk overweldigend overkomen want, waar begin je?

Je moet weten dat de Zara binnen hun concept/winkel verschillende collecties heeft voor verschillende doelgroepen. Wanneer je de stijl herkent die het beste bij je past weet je waar je naar op zoek bent en krijg je al meer overzicht, wat het shoppen des te fijner maakt. Hieronder meer uitleg:

Bij de ingang vind je de duurste stukken uit de winkel met de beste kwaliteit. De stijl is over het algemeen tijdloos, vrouwelijk en stijlvol met hier en daar een opvallend accent. Denk bijv aan mooie mantels, jurken met mooie accenten, (nep)bont en chique stijlvolle jasjes. Over het algemeen zie je hier vooral basiskleuren.

zara-2

 

 

In het midden van de winkel vind je everyday basics. Kwaliteit is goed en prijs is gemiddeld. De stijl is meestal vlot en basic, denk aan fijne blouses, everyday blazers, pantalons etc. Ook vind je hier de romantische en girly stukken maar ook mooie everyday knitwear, denk aan kasjmier vesten en pullovers.  Over het algemeen zie je hier de vlottere stukken en vaak ook meer accentkleuren.

 

zara-3

 

 

Achterin de winkel vind je de casual en trendy kleding, meer voor een jonger publiek bedoeld. Prijzen zijn hier goedkoper, kwaliteit is redelijk. De stijl is heel trendy, een stuk edgier, stoerder en vaak vind je hier ook sportieve stukken. Denk aan jeans met cut-outs, topjes met open rug, bomberjacks en t-shirts.

zara-trf

 

 

Overigens geldt voor veel modeketens dat zij binnen hun concept verschillende collecties en stijlen voeren voor verschillende doelgroepen. Wanneer je jouw stijl kent pik je deze collecties er vaak heel snel uit en kun je heel efficiënt winkelen en de rest van het aanbod links laten liggen. Scheelt weer winkelstress en maakt het shoppen zoveel leuker als je weet waar je moet kijken.

 

Tip 2: Logistics, herken de indeling van jouw Zara

Dit is even een heel praktische en eigenlijk heel logische: herken de indeling van de winkel. Winkels zijn altijd ingedeeld volgens een bepaalde routing. Dit weet vrijwel iedereen maar wordt vaak vergeten.

De bedoeling is om je eerst langs de mooiste (lees duurste) stukken te leiden en vervolgens pas naar de basics en de goedkoopste stukken verderop in de winkel.

Ongeacht hoe groot de Zara in jouw stad is, herken deze indeling en je ontdekt veel meer overzicht tijdens het shoppen bij Zara.

 

Tip 3: Labels labels labels

Voor als je er even niet uitkomt, Zara heeft een label systeem waarmee het onderscheid in collecties en stijlen duidelijker wordt. Er zijn er meerdere maar ik behandel hier de belangrijkste:

  • Het zwarte label Zara woman: Meestal duurder, tijdloos en van betere kwaliteit
  • Het beige label Zara Basic: Voor everyday wear, vlot en iets goedkoper dan het zwarte label
  • TRF: dit is de Trafaluc collectie die vooral gericht is op jonge meiden van rond de twenty-something. Hier vind je de stukken die net een beetje edgier zijn, sportiever en stoerder.

zara-label

 

Weetjes

Dan nog wat weetjes.
Uiteraard kan dit per vestiging en stad verschillen, vraag het voor de zekerheid altijd na voor jouw vestiging.

 

Weetje 1: Regelmatige leveringen

De Zara (in Antwerpen) ontvangt bijna dagelijks nieuwe leveringen, dit is een van de grootste vestigingen. Dus als je online iets leuks hebt gezien heb je grote kans dat het dezelfde week nog binnenkomt als je het liever eerst live in de winkel wilt passen.

En andersom kun je natuurlijk heerlijk online shoppen als je geen zin hebt in drukte en graag thuis op je gemak je spullen wilt passen.

Nogmaals, dit kan verschillen per vestiging. Het loont de moeite om de leveringsdata na te vragen zodat je er als eerste bij kunt zijn als je iets moois hebt gespot!

 

Weetje 2: Deze is heel slim en geraffineerd van de Zara.

De Zara wisselt kleding namelijk bijna dagelijks- tot 2 dagelijks van plek. Op die manier hangen items nooit op dezelfde plek en zorgen ze voor afwisseling in de winkel.  Het kan dus zomaar zijn dat dat leuke jasje waar je even over na wilde denken niet meer op dezelfde plek hangt.

Geen nood, hij is dus niet weg maar hangt gewoon ergens anders. De indeling volgens het duur- naar -goedkoper blijft overigens wel altijd hetzelfde.

Ik ben heel benieuwd of jij graag gaat shoppen bij de Zara. Laat je reactie hieronder achter als je meer tips wilt weten of zelf tips wilt delen.

Ga je liever samen met mij de Zara experience aan dan nodig ik je uit voor een Personal Shopping in ‘mijn’ mooie Antwerpen.

Klinkt goed?

Bekijk dan snel hier alle informatie voor jouw Personal Shopping

NB: Klanten die bij mij zijn geweest en voorheen nooit slaagden bij de Zara, wisten tijdens een personal shopping met mij meestal wel iets te scoren ?