De beroemde sale in Antwerpen start dit jaar op 1 juli. Ook wel solden zoals het hier wordt genoemd.

De kortingen vliegen om je oren, 50% hier 70% daar, maakt hebberig! Maar voordat je de drukte en gekte induikt om eens lekker te gaan shoppen raad ik je aan om je eerst goed voor te bereiden als je:

  • Echt geld wilt besparen
  • Alleen maar stukken wilt kopen waar je langer plezier van hebt
  • De pareltjes in de chaos wilt vinden

Hieronder vind je mijn ultieme do’s en don’ts voor tijdens het shoppen in de uitverkoop, ik pas ze elk jaar toe en deze werkwijze heeft me al ontzettend veel geld bespaard EN mooie stukken opgeleverd. Doe er je voordeel mee!

TIP 1 Zorg voor overzicht in je kast: RUIM JE KAST OP

De beste manier om dit aan te pakken en overzicht in je garderobe te creëren is door jezelf eerst deze vragen te stellen:

  • Waar sta je nu en waar wil je naartoe met je bedrijf? Past je huidige kleding hier nog bij?
  • Wat heb je het afgelopen jaar veel gedragen?
  • Wat heb je vrijwel niet gedragen?
  • Welke miskopen heb je gedaan? (En hang ze meteen apart)

 

TIP 2 Sorteer je kleding uit

Deze heb je wellicht al vaker gehoord maar het is DE manier om je kleding te sorteren nadat je eerst bovenstaande vragen voor jezelf hebt beantwoord. Haal vervolgens alle kleding (ja alles!) uit je kast en leg dit op bed of op de grond.

Maak 3 stapels:
Begin met wat weg kan. Is het te klein of past niet meer? Doneer het in een kledingzak of geef het weg aan vriendinnen of zussen (organiseer bijvoorbeeld een gezellige kledingparty waarin je onderling kleding inwisselt)

Maak vervolgens een stapel met de kleding die nog goed is en waar je nog leuke combinaties bij zoekt. Deze kleding hang je weer terug in je kast

Maak een derde stapel met kleding die je niet meer wilt en die nog in perfecte staat is en te mooi of duur om zomaar weg te geven. Bij tip 5 vind je wat je hiermee kunt doen.

 

TIP 3 Maak een kleding wishlist

Maak vervolgens een lijst (gewoon in je telefoon) met wat je nog mist in je kast. Deze lijst laat je altijd in je gsm staan en kun je aanvullen of aanpassen waar nodig.

Sinds ik dit doe heb ik echt veel geld bespaard en koop heel bewust, fijn voor een shopaholic als ik.

TIP 4 Maak je garderobe visueel om miskopen te voorkomen

De app Stylebook is hier een superhandige tool voor. Een visueel overzicht van je kast helpt om bewuster te gaan shoppen en alleen met stukken thuis te komen die een aanvulling zijn op je garderobe, ipv het zoveelste zwarte jasje of weer een nieuw shirt waar je er al tig van hebt hangen.

TIP 5 Be wise, make money

Tja en wat doe je dan met kleding die nog goed is maar te mooi om zomaar weg te gooien?

Weggeven is een optie. Maar wat zou je ervan vinden om ze gewoon te verkopen? Vooral als het zonder veel gedoe kan?

Nu moet ik je eerlijk bekennen dat ik zelf geen echte online shopper ben qua kleding (ik moet kleding echt passen en voelen) en schoenen (moeilijke voeten).

Maar er bestaan hele fijne apps waar je zonder al te veel gedoe van je oude (nog mooie) kleding afkunt en er nog op kunt verdienen ook. Wat je weer voor de fijne soldekes kunt gebruiken 😉

Verkoop ze via fijne apps en sites zoals United Wardrobe of Depop.com

Waar loop jij tegenaan bij het shoppen tijdens de uitverkoop? Vertel het me in de comments hieronder