De ene keer regent het, dan schijnt de zon weer. Het is nog te warm om je winterjas te dragen, maar te koud om in je ‘zomer’ kleding te lopen. De herfst is onmiskenbaar begonnen maar wat trek je nou aan?

De sleutel is eigenlijk heel simpel, namelijk: laagjes.

Door laagjes te dragen maak je een mooie transitie van zomer naar herfst zonder kou te lijden of er niet meer stylish uit te zien.

Het is handig om de juiste stukken in je kast te hebben, die moeiteloos combineren en waar je er ook nog eens goed in uitziet. Ik lijst ze hieronder voor je op:

 

De trenchcoat
De trenchcoat jas is echt een musthave voor in je kast.

Je vind ‘m in allerlei kleren en stijlen en is ook nog eens erg veelzijdig. Heel strak en minimalistisch of juist losjes en kleurrijk, lang of toch liever driekwart. Kies de jas waar jij het lekkerst in voelt. De stof is warm genoeg om regenbuien en wind te doorstaan, maar luchtig genoeg om te kunnen dragen met een fijne sweater en sneakers.

 

Enkellaarsjes
Deze schoenen noemen ze ook wel een staple, oftewel een basistuk voor je garderobe.

Waarom?
Ze passen eigenlijk overal onder. Onder een leuke driekwart broek, onder een mooie driekwart rok of jurk. Vaak zijn gewone laarzen nog iets te zwaar voor dit weer, met enkellaarsjes heb je dat zo opgelost.

Om nog even in de schoenensector te blijven, de over-the-knee laarzen blijven dit najaar een hit en kun je naar hartelust blijven dragen. Vooral de fluwelen vind ik op dit moment helemaal top.

 

Ben jij een pump freak en draag je het liefst pumps?
De ‘gelaarsde’ pump is een supergoeie om te dragen tijdens dit herfstweer. Ik ben nog steeds op zoek naar mijn ultieme paar maar hier vind je alvast een voorbeeldje:

 

De aaibare sweater
Je kent ze wel, van die heerlijke aaibare sweaters waarbij je nog net niet de hele dag aan jezelf zit, zo comfortabel zitten ze.

Je vindt ze in allerlei kleuren en maten maar ga tijdens de herfst voor een lightweight model met een mooie kleur. Zo kun je er nog iets onder of op dragen zonder dat het te vol of te zwaar wordt. Ik adviseer je zeker niet voor een basic kleur te gaan zoals donkerblauw, grijs of zwart.

Deze sweaters komen het mooist uit als ze in kleur zijn. Bij sweaters met een brede kraag kun je eventueel ook eens een leuke blouse met lange panden onder dragen.

 

 

Een mooie printbroek
Je hebt nog lichtjes de zomer in je bol en hoewel veel mensen nu al hun haardvuur aan doen, wil jij eigenlijk nog zoveel mogelijk buiten chillen voor het echt te koud wordt.

De leukste manier om deze vrolijkheid vast te houden is door een mooie printbroek. Je kunt het zo druk of rustig maken als je zelf wil en in elke kleur die je wenst. De ene gaat voor kleine herhalende prints, de ander gaat juist voor een bold statement. Of je kiest eens een ruitjesbroek.

Er zijn opties voor iedereen. Koop ‘m het liefst op enkellengte zodat je er nog leuke sneakers, pumps of enkellaarsjes onder kunt dragen.

 

Mijn favoriete kledingstuk voor de herfst is toch wel de aaibare sweater, ben er helemaal gek van. En jij?
Wat is jouw favoriete kledingstuk voor de herfst?

 

Fotocredit: Alle pics via Pinterest