Met kleding communiceer je, altijd en overal. Ook als je je er niet van bewust bent.
En daar kan het wel eens mis gaan.

 

Als je onbedoeld het verkeerde signaal uitzendt puur door je kleding of schoenenkeuze. Een mooi voorbeeld is hoe er afgelopen week is gereageerd op de schoenen en kledingkeuze van de Amerikaanse presidentsvrouw Melania Trump.

 

Ondanks dat ik met vakantie was kon mijn stylisten oog het niet laten, ik spotte het meteen omdat het zo out of context was.

 

Waar ik het over heb?

 

Op dit moment zijn er grote overstromingen in Texas, Houston en Louisiana. Heel logisch dus dat het presidentskoppel hun steun gaat betuigen aan de vele slachtoffers in het rampgebied. Hoewel de Amerikaanse president wel vaker de aandacht naar zich toe weet te trekken door uiterst bijzondere uitspraken te doen, was het dit keer de first lady die onbedoeld alle aandacht naar zich toetrok.

 

Ze bezocht het rampgebied namelijk op een paar prachtige zwarte killer stilleto’s. Huh?!
Yep, ze zag er zeer stylish uit in haar kaki bomberjack, aviator zonnebril en mooie sigarettenpijp broek.

 

Maar die schoenen he…?
Ze kreeg het halve internet over zich heen, hoe ze het in haar hoofd haalde om op hoge pumps een rampgebied te bezoeken?


Photo credit: Express.co.uk

 

En ja, ik vroeg me ook af of haar staff haar niet even had kunnen inlichten dat ze daadwerkelijk rampgebied ging bezoeken en niet een representatieve persbijeenkomst in een of ander sjiek hotel. Dan was waarschijnlijk niemand erover gestruikeld.

 

Maar goed, dat deed Melania ook niet door juist heel bevallig en ogenschijnlijk moeiteloos ondanks 12 cm hoge hakken door het natte gras naar de helicopter te lopen. Tja, je bent nu eenmaal model of niet dus dat lopen op onmogelijke hakken zit wel snor.

 

Dat ze desondanks wel geluisterd heeft naar de kritiek bleek uit de volgende outfits die ze droeg naar de rampgebieden. Hoewel ze het vliegtuig instapte in opnieuw een paar killer heels en een zogenaamd stoer jurkje (zie ook de kleur en stofkeuze van het jurkje, namelijk leger bruin) kleedde ze zich voor aankomst in de rampgebieden toch maar even om.

 

Keurige spiksplinternieuwe witte Stan Smith adidas sneakers, een hagelwitte bloes en een zwarte cutt off jeans, afgestyled met wederom een coole avaiator zonnebril en sportief petje met FLOTUSĀ erop. Dat je wel even weet (en vooral niet vergeet) dat je met een first lady te maken hebt.


Photo credit: Express.co.uk

 

Ze herhaalde de ‘casual’ outfit bij een volgende bezoek, dit keer door converse sneakers te dragen, een chambray spijkerbloesje en kaki groene broek en opnieuw een baseball cap.


Photo credit: Express.co.uk

 

Dit keer had ze wel geluisterd naar de staff.

 

Namelijk dat je met kleding altijd en overal communiceert.
En dat je met de juiste kleding bij de juiste gelegenheid ervoor zorgt dat je serieus genomen wordt.

 

Dat heeft de Queen dan weer beter begrepen…… šŸ˜‰


Photo credit: BT.com